De locatie

 
Eschrand Autizorg is een professionele zorgorganisatie welke zich gevestigd heeft in het buiten gebied op een voormalige boerderij locatie. Wij hebben een breed zorgaanbod voor mensen met autisme(ASS)en of aanverwante stoornissen, maar ook mensen met ASS en een verstandelijke beperking kunnen hier prima terecht met hun zorgvraag.
Wij werken met gediplomeerd personeel, die de kennis en de ervaring heeft in het werken met mensen met ASS.
Dit omdat wij het belangrijk vinden dat onze zorgvragers professionele, goede zorg ontvangen.
Waar ze begrepen en gewaardeerd worden om wie ze zijn, niet om wat ze hebben.
De meest gebruikte methode die wij hanteren is Geef me De vijf, (wie, wat, waar, wanneer en hoe) Dit is dan ook altijd onze uitgangsbasis
Wij zorgen ervoor dat de mensen weten door middel van foto`s en picto,s overzicht hebben wie er werkt, welke deelnemer er komt en wat er gedaan wordt, in grote lijnen hangt dit overzicht per dagdeel op ons pictobord.
Uiteraard kijken wij naar elke persoon individueel, immers geen mens is het zelfde zo ook mensen met autisme niet.
Wij stemmen dus per persoon onze werkwijze af, waarbij regelmaat, structuur en duidelijkheid voorop staat.

Meerwaarde Locatie:
Door te kiezen voor een locatie welke zeer ruim is opgezet, maakt dat deze mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte kunnen en mogen ervaren tijdens hun aanwezigheid.
Een locatie naast een bestaand agrarisch bedrijf heeft in onze visie dubbele mogelijkheden. Op een boerderij worden dieren gehouden welke een zeer goed effect kunnen hebben op deze mensen. Deze dieren kun je niet overal zomaar houden ook daarvoor worden strakke regels gehanteerd, echter voor veel mensen geeft dit ook rust, bv. bij het agrarische is regelmaat nodig om controle op de dieren, het voer en water te houden, maar ook om te kijken of verder alles nog goed is. De kuilen moeten vrij van zand gemaakt worden en andere bij komende werkzaamheden dienen te gebeuren. Wanneer iemand dit aantrekt kan hij of zij zich hiervoor verantwoordelijk voelen en iemand heeft een doel. Dit maakt mensen blij.
Bij paarden bieden standaard werkzaamheden die dagelijks moeten gebeuren, Ook kunnen de paarden gericht ingezet worden om het zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel te vergroten.
Als spiegel op het gedrag lenen de dieren zich, met name paarden en honden zich daar uitstekend voor, ook dit kun je in gebruiken in de begeleiding en ontwikkeling van een persoon met name ten aanzien van het gedrag en de houding van een persoon.

Om de locatie liggen weilanden, akkers en een eigen stuk bos, kikkerpoelen en een houtwal. In en om de bossen zijn ook de nodige dieren te bespeuren als bijvoorbeeld reeŽn, egels en verschillende vogels. Het bos wordt door ons zelf onderhouden, dit alles maakt dat de deelnemers hier veel kunnen leren, ervaren en zien. Deze omgeving geeft ook rust. Door er lichamelijk bezig te zijn maakt dat het hoofd minder vol raakt en ze daarna ook lichamelijk moe zijn.
 
Even voorstellen
Doelstelling
Locatie
 
Begeleiding
Bekostiging
 
Contactgegevens
Eschrand autizorg
Esweg 29
7688 RA Daarle [OV]
Tel.: 0546-698444
info@eschrand.nl